Dankjewel

Woensdag 29 maart 2017

 

Vandaag kreeg het Inloophuis bezoek van de bestuursleden van de Ziekenomroep Gemini ziekenhuis. Een half jaar geleden werd besloten dat er geen behoefte meer was aan een ziekenomroep in het ziekenhuis te Den Helder. Tot spijt van de enthousiaste medewerkers van dit al zo lang bestaande fenomeen in het Helderse ziekenhuis. De voornaamste reden is dat patiënten steeds korter in het ziekenhuis verblijven. De meesten zijn al na één of twee dagen weer naar huis.

De Ziekenomroep had in de afgelopen jaren gespaard voor een nieuwe studio. Dat geld wordt nu verdeeld over verschillende goede doelen. Het Inloophuis hoort tot de gelukkigen. Wij mochten € 9200,- besteden. In grote lijnen gaat dat naar

  • Het zwemmen op de dinsdag voor onze gasten

  • Allerhande audio- visuele apparatuur ( o.a heel grote TV ( voor presentaties)- computer – luidspreker – laptop - los toetsenbord – vernieuwing van een set vaste telefonen)

  • Gebruiksmateriaal voor de creatieve activiteiten

  • Handdoeken, verstelbare massagestoel voor de massagekamer

  • Voor de kinderactiviteit:  playmobiel , sjoelbak, boksbal, buitenspeelgoed en nog veel ander materiaal

  • Een paar nieuwe stoelen voor onze kleine huiskamer.

Kortom eigenlijk te veel om op te noemen. Vandaag is het ons officieel gegeven. Op  bijgaande foto’s  een klein deel van het speelgoed en het bestuur van de Ziekenomroep (Truus Verveer, Ria Scholte, Carel Wuits en Rian Bok), een tweetal vrijwilligers ( Lucia Dillingh en Annemarie Lith) van het Inloophuis . Mieke van Twillert, de begeleidster van de kindergroep, vertelt over de keuzes die ze heeft gemaakt. De kinderen hebben met heel veel vreugde het één en ander in gebruik genomen.

Het Inloophuis Den Helder bedankt nogmaals de Ziekenomroep voor deze heel gulle gift. 

Er worden altijd leuke en bruikbare dingen mee gekocht