Massage

1/5

Handmassage en verzorging


In een ontspannen sfeer worden de fijne kneepjes van de verzorging van handen uitgelegd en gaan we met u aan het werk. Nagels mooi gevijld, nagelriemen lekker soepel en als sluitstuk een heerlijke massage van de handen geven een heerlijk ontspannen gevoel. Echt een moment voor jezelf. Een ontspanningsmassage is een massage die wordt gekenmerkt door een langzaam en rustig tempo van de strijkingen. Deze worden voornamelijk in de lengterichting van de spieren uitgevoerd om zo de spieren zo optimaal mogelijk te kunnen laten ontspannen.


Ontspanningsmassage


Een ontspanningsmassage is een massage die wordt gekenmerkt door een langzaam en rustig tempo van de strijkingen. Deze worden voornamelijk in de lengterichting van de spieren uitgevoerd om zo de spieren zo optimaal mogelijk te kunnen laten ontspannen. Zoals gezegd is de massage bedoeld om u zoveel mogelijk te laten ontspannen en u een moment te geven waarin u even helemaal nergens aan hoeft te denken en wordt gegeven in een aparte ruimte en met rustige muziek op de achtergrond. Praten tijdens de behandeling mag uiteraard, maar hoeft niet. Dat is helemaal aan u. U bepaalt zelf welk deel van uw lichaam u gemasseerd wilt hebben. Denk hierbij aan nek, schouders, rug en armen. Of misschien heeft u wel hele vermoeide benen en/of voeten. Ook dat kan natuurlijk. Na de massage zult u zien dat u zich prettig en ontspannen voelt en er weer even tegenaan kunt. Kortom, een aanrader voor iedereen die zichzelf eens even wil laten verwennen!


De Ayurvedische massage


Een voor velen nog onbekend begrip; deze vorm van masseren is een onderdeel van de leef en geneeswijze "Ayurveda". Het is zeker geen religie of geloofsrichting. De Ayurveda komt oorspronkelijk uit India waar het al meer dan vier eeuwen met succes wordt beoefend. Het is een wijze van genezen door middel van voeding, geestelijk wel zijn, kruiden, medicamenten en massage. In deze leer gaat men van drie menstypes uit die op hun beurt weer verbonden zijn met de verschillende elementen. Ieder menstype heeft zijn eigen voedingsmiddelen die voor het betreffend type geschikt zijn, en zijn eigen manier om met voeding om te gaan. Men kan dus verkeerd reageren op minder geschikte voeding en uit balans raken. Door middel van massages, oefeningen, bij het lichaam horende voeding en eventueel medicatie, gaat men de disbalans te lijf en geeft het lichaam de kans om het zelf herstellend en genezend vermogen weer terug te vinden. Omdat ik zelf de massage in de Ayurveda een mooi gegeven vind ben ik in die vorm van behandelen verder gegaan. Na een 3-jarige opleiding en diverse specialistische cursussen, heb ik een eigen huispraktijk opgestart. Hier geef ik de massages en ondersteun ik het – als men dat wil – met eventuele voedingsadviezen. Ziedaar een verkorte versie van de voor mij mooie Ayurveda. Ik ben aan het inloop huis verbonden vanwege mijn passie "de Ayurvedische massage". Meestal één maal per maand ben ik een dagdeel aanwezig om ontspanningsmassage te geven aan cliënten die daar behoefte aan hebben. De reacties hierop zijn meestal positief. Het is mooi om te zien dat men er zo van geniet en op waarde weet te schatten. In mijn geval snijdt het mes aan twee kanten; ik doe wat ik mooi vind om te doen en dat wordt ook nog eens gewaardeerd.


Fijn om zo een mens te mogen helpen om even alle dingen naast zich neer te leggen.

Vriendelijke groet, Marja Bais
Banner buiten.jpg

Bezoekadres en postadres

Inloophuis Den Helder e.o.

Marsdiepstraat 621a

1784 AM Den Helder

Telefoon 0223 747041

Buiten de openingstijden bereikbaar per voicemail

Email Inloophuis: info@inloophuisdenhelder.nl

Email website:  webbeheer@inloophuisdenhelder.nl

 

Aangepaste openingstijden

Activiteiten alleen op afspraak.
 Vrije inloop maandagmiddag: 13.30 - 16.00 uur

 Vrije inloop woensdag en donderdagochtend: 10.00 - 12.00 uur

 Vrije inloop woensdag en donderdagmiddag : 13.30 - 15.30 uur

Indien op de donderdagmiddag de nabestaandegoep

aanwezig is dan is er geen vrije inloop.     Zie agenda.

Buiten de openingstijden uw bericht per voicemail inspreken

Openingstijden t.b.v. specifieke activiteiten: maandag

za-, zo- en feestdagen: gesloten

 

Facebook400x230.png

Omdat de Corona-crisis ons soms moet doen besluiten om andere openingstijden tijden te kiezen, verwijzen wij u voor actuele openingstijden naar de agenda die u op de homepage kunt vinden

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now